nlnl

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

De make-over van Mannie bij Engels Creations

De make-over van Mannie bij Engels Creations 15 maart 2014 - Mannie heeft de make-over bij Engels Creations gewonnen en heeft daar onlangs een heerlijke middag gehad.
Hiernaast zie je de foto's van voor en na de make-over.

Mannie:
'We (mijn vriendin en ik) werden heel aardig ontvangen en kregen direct koffie van Iona, die later ook de make-over deed.
Het is een prachtige salon en als hij niet zo ver van mijn huis lag zou ik er altijd naar toe gaan.

Wat heel fijn was, dat Iona het volledig in overleg geknipt heeft. Ze had leuke ideeën en we werden het gauw eens.
Er is behoorlijk wat van mijn haar afgegaan en het is prachtig in laagjes geknipt. Ook de make-up vond ik heel mooi en verrassend.
Het mooie is dat ik het haar zelf in model kan houden zonder al te veel poespas.

Al met al een heel geslaagde make-over.

Dankjewel Heart4Earth en natuurlijk ook Engels Creations en niet op de laatste plaats Iona.

Harte-groetjes Mannie'

Lees verder >
Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 2 - Conny Coppen

Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 2 - Conny Coppen 12 januari 2014 - In deze serie artikelen - en in het boek ‘De Tao van gezondheid’ - bekijken we de processen van groei en evolutie aan de hand van de seizoenen. In de acupunctuur (de TCG oftewel de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden deze fases van groei ‘elementaire principes’ genoemd of kort gezegd: ‘de 5 elementen’. Ieder seizoen en iedere levensfase wordt gekarakteriseerd door een element. De essentie er van kun je aflezen aan de seizoenen.
Dit is deel 2 van het artikel over de winter, in de Chinese geneeskunde het water-element genoemd.

Deel 1 van dit artikel.

Steeds meer mensen belanden in een burn-out of in iets wat daar op lijkt. Dat is geen toeval. Waarom dat geen toeval is, wordt helder wanneer we er nog wat grootschaliger naar kijken: 
Wetenschap, rationele kennis, efficiëntie en controleerbaarheid zijn de afgelopen eeuwen in toenemende mate belangrijker geacht en hoger beloond dan de niet zo productieve, maar o zo belangrijke rol van het vrouwelijke oer- principe of de yin.
Zij zorgt voor de bedding, de rust, de aandacht, het luisterend oor. Alle leven begint in een baarmoeder of ei, verborgen voor de buitenwereld. Ongezien, beschermd, warm en gevoed.
Dit principe van het ei of de baarmoeder laat de essentiële kwaliteit van het vrouwelijke zien. Omhullend, beschermend, voedend, dragend, ontvangend.
Leven kan niet zonder dit yin aspect. 

Het is de yin, die diep helend werkt. Als er een veilige, voedende, liefdevolle sfeer is, kun je ontspannen. Dat gebeurt vanzelf.
Je herademt en wordt automatisch weer verbonden met de Bron, waardoor het zelfgenezend vermogen weer haar werk kan doen volgens de ingeboren lichaamseigen wijsheid. Zo simpel.
Zo simpel dat we het compleet zijn kwijt geraakt in onze ingewikkelde opgeklopte maatschappij.
Hier liggen veel diepe oorzaken van ziekte. 

Klachten en kwalen
Wanneer de yin is uitgeput (de nier-energie/ het water-element is zwak), kan dit zich uiten in vermoeidheid, maar ook in onrust. In dat laatste geval is er als het ware niet genoeg ‘aardekracht’ (= niet voldoende stevigheid, buffer, rust, stabiliteit, mogelijkheid om spanning af te voeren etc.)
Lichamelijke klachten die gerelateerd zijn aan een disbalans in het water-element, kunnen variëren van problemen rondom de seksuele organen en functies, blaasontstekingen die regelmatig terug keren, tot gevoelens van onrust waardoor je niet meer goed kunt slapen of rusten, osteoporose of klachten in het verloop van de nier of de blaas meridiaan. Hoofdpijn behoort ook tot de mogelijkheden. De Blaasmeridiaan is als ‘de aarding’ van je systeem. Als die niet meer goed stroomt, stijgt de spanning eerder naar je hoofd. En tenslotte denk je bij lage rugpijnen, last van de knieën of de achillespezen ook altijd aan een verstoring van het water-element. 

De emotie die bij het water-element hoort is angst.
Veel pathologie van de nieren ontstond direct of indirect als gevolg van angst en de instinctieve gevolgen daarvan (vechten, vluchten of bevriezen). Hoewel angst op zichzelf een levensnoodzakelijke emotie is, kennen we in het algemeen ook veel pathologische angsten die ons nu niet meer dienen. Die angsten zijn niet accuraat en niet levensreddend, maar zijn van oorsprong oud. Soms zelfs heel oud (voorouders, vorige levens, kindertijd).
Als gevoelens van angst of onveiligheid getriggerd worden, ontstaan vaak lichamelijke klachten. Soms is men zich niet eens zo zeer bewust van een onveilig gevoel, maar is het voornaamste kenmerk het gegeven dat je niet meer diep tot rust komt. Daardoor put de Yin uit; je vuurtje blijft maar branden! 

Een verstoorde balans tussen yin en yang is dus een belangrijke oorzaak van stoornissen in het water-element. Hieronder een aantal belangrijke verstorende factoren op een rij:
Te veel en te langdurige actie, stress, gevoelens van diepe onzekerheid of onveiligheid.  Emotioneel onveilige basis. Ontworteld zijn door grote veranderingen.  Angstige situatie die langere tijd duurt.  Kou (zowel fysieke als emotionele kou). Veelvuldig sex en veel kinderen krijgen gelden ook als uitputtend voor de nier-energie. 
Een gezond water-element
Iemand met een goed functionerend water-element heeft een diep oer vertrouwen in zichzelf en het leven. Hij of zij is rustig en stabiel, raakt niet zo snel van slag, is goed gegrond, krachtig en op een gezonde manier alert.
Iemand met een stevig water-element, kent innerlijke houvasten en zoekt daarom niet naar een uiterlijk houvast in geloof, een groepering, in geld, macht of status. Daardoor zijn ze vaak origineel en innovatief. Er is een zekere innerlijke vrijheid en autonomie, een sterke kracht en levenswil.
Bij deze mensen kun je je veilig voelen. Als het moet gaan ze voor je door het vuur. Wanneer er beslissingen genomen moeten worden zijn ze helder en rustig aanwezig. Ze nemen de zaken goed in overweging en wanneer ergens toe besloten wordt, is dit goed gefundeerd en staat het als een huis. Eenmaal aan iets begonnen, zullen ze het ook afmaken. Ze kennen een gezond doorzettingsvermogen en houden van rust en continuïteit. Fijn, als je weet waar je aan toe bent. Het zijn familiemensen en mensen die hun ouders en voorouders – en vaak ook hun wijsheden en gebruiken - in ere houdenFysiek gezien is dit een stabiele persoonlijkheid, met stevige botten, een goede intuïtie en een helder verstand. Wanneer er om hem/haar heen paniek en chaos is, kan deze persoon leunen op de innerlijke ruggengraat en zo stabiel en in balans blijven. Niet zelden zal de omgeving daardoor ook tot rust komen. Dit zijn mensen bij wie kinderen zich veilig zullen voelen.

Conny Coppen

Lees verder >
Verslaafd aan zoeken - Aart van Wijk

Verslaafd aan zoeken - Aart van Wijk 5 januari 2014 - Ooit hoorde ik een mooie uitspraak,
die mij altijd is bijgebleven:

… zij zoekt,
maar zij mag van zichzelf niet vinden..

Hoe anders zou het leven van
veel mensen er uit komen te zien
als zij zouden stoppen met zoeken??

Wie zijn zij dan?
Zouden zij dan een cold turkey krijgen??

Wat zou er binnen in henzelf …
en in hun leven veranderen?

Zoeken naar liefde?
Zoeken naar bezieling?
Zoeken naar de betere wereld?
Zoeken naar gezondheid?
Zoeken naar leuk werk?
Zoeken naar wijze boeken?
Zoeken naar workshops?
Zoeken naar zichzelf?
Zoeken naar gezond(makend) eten?

Maar eigenlijk is het ook:

Zoeken naar vrede …
Zoeken naar rust …
Zoeken naar balans …
Zoeken naar veiligheid …
Zoeken naar zijn …
Zoeken naar heling …
Zoeken naar vervulling …
Zoeken naar zingeving …
Zoeken naar niet-zoeken …

Wat zou er gebeuren als jij als
“zoeker” zou besluiten om
een heel jaar lang – 365 dagen –
niet meer te zoeken??

Enkel:

wandelen …
creatief zijn …
een nieuwe hobby …
slapen …
naar de sauna …
stil zijn …
masseren …
muziek luisteren …
hardlopen …
vrijen …
mediteren …
’s zomers: op het strand liggen…
’s winters: voor de open haard liggen
fietsen …
dansen …
vliegeren …

Dus … enkel:
de geest tot rust laten komen
de innerlijke boel de boel laten
ontspannen
loslaten
vertrouwen
niets meer moeten
niets meer hoeven
geen onvrede meer
niets meer zoeken

vrede zijn…
rust zijn …
harmonie zijn …

gewoon leven
gewoon zijn

LIEFDE ZIJN …

Wat zou er gebeuren als jij niks meer
buiten jezelf zoekt … maar alles van
binnenuit laat ontstaan??

Vanuit jouw bron…
Vanuit jouw wezen …
Vanuit jouw ziel …
Vanuit jouw wijsheid …
Jouw lichaam en geest zijn al heel …
Jouw ziel kent de weg …
Jouw hart is al vol liefde …
Jij bent geliefd … écht waar
Jij bent liefde … écht waar
Jij kunt vertrouwen … écht waar

Alles ontvouwt zich vanzelf …

Óók als je niet meer zoekt,
Juist als je niet meer zoekt …

Geef je over …
Laat los …
Vertrouw …

Uit het zoeken …
Uit de comfortzone …
Uit de verslaving …
Uit het niet-vinden …

Wat zou er in jouw lichaam
en in jouw geest veranderen
als jij een jaar lang niet
meer zoekt??

Dat is de vraag die ik jou
vandaag aanreik!!!

Misschien vind jij dan wel
meer dan ooit tevoren???

namelijk: … JEZELF

Aart van Wijk, Capital Counselor

Lees verder >
Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 1 - Conny Coppen

Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 1 - Conny Coppen 30 december 2013 - In deze serie artikelen - en in het boek ‘De Tao van gezondheid’ - bekijken we de processen van groei en evolutie aan de hand van de seizoenen. In de acupunctuur (de TCG oftewel de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden deze fases van groei ‘elementaire principes’ genoemd of kort gezegd: ‘de 5 elementen’. Ieder seizoen en iedere levensfase wordt gekarakteriseerd door een element. De essentie er van kun je aflezen aan de seizoenen.
In deze artikelen wordt het functioneren van de organen energetisch belicht. Dit is een heel andere manier van kijken dan we vanuit het rationele denken in het westen gewend zijn. Het levert echter veel inzicht op en een nieuwe invalshoek om het functioneren van de organen te begrijpen en te helen.

Dit is deel 1 van het artikel over de winter, in de Chinese geneeskunde het water-element genoemd.

Uit de winter komt de lente
De nacht geeft geboorte aan een nieuwe dag
Uit het donker wordt het licht
Uit de wortel groeit de plant
Verborgen en in stilte
Groeit het kind, nieuw leven. 

Kostbare stilte
Poort naar het Al
Door jou te verliezen, verloor ik
De verbinding
Het weten
wat aan alle vorm
Ten grondslag ligt
Bijna
Verloor ik het leven
Te veel zomer had mij uitgeput
Te veel heb ik vrucht willen dragen

De winter is het principe van de schijnbare dood, die in de stilte een nieuwe geboorte voorbereidt. In de Chinese geneeskunde wordt de winter geassocieerd met het water-element. Het water element draagt het karakter van de winter. Je kan dat aflezen aan de natuur: In de winter is er geen groei, geen bloei, geen vrucht dragen. Alle actie komt tot rust.
Na een periode van groeien, presteren, vrucht dragen, verwerken en weer los laten, is het nu tijd voor rust. In deze periode van rust doet het leven kracht op voor een nieuwe cyclus van groei.  

Het elementaire principe van de winter staat dan ook voor rust, bezinning en herstel.
De kracht voor een nieuwe cyclus van groei (lees: een nieuwe dag, nieuwe initiatieven enz.), hangt af van de mate van rust en herstel die is opgedaan in de winter (lees: nacht, rust, bezinning).
En daar gaat het heel vaak mis in onze opgejaagde maatschappij. We raken opgebrand. Met alle gevolgen van dien. 

Persoonlijke en wereldwijde burn-out
Onze huidige maatschappij hecht veel waarde aan het yang aspect (snelheid, efficiëntie, economische groei, doelgerichte actie, ratio) ten koste van de yin (de bedding, rust, geborgenheid, het welkom, de voedende, helende atmosfeer.)
Zo’n norm neem je als kind onbewust over. Evenals de normen die je worden bijgebracht door je geloof. 

Daardoor vind je bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat je hard werkt en voor iedereen klaar staat.
Of misschien ben je er via je geloof of door ervaringen van overtuigd geraakt dat het goed is om de zorg voor de ander belangrijker te achten dan de zorg voor jezelf. Gevolg is dat je er aan gewend raakt om over je eigen grenzen te gaan. Je komt veel te weinig tot rust. Ergens knaagt wel onvrede omdat je je bezieling niet echt volgt, maar die redeneer je weg. Je bent tenslotte toch een goed mens op deze manier?!
De balans tussen rust (yin) en actie (yang) in je leven raakt echter chronisch verstoord.
Wanneer je te veel Yang energie gebruikt raakt de Yin uitgeput. Dat klinkt raar, maar je kunt de Yin energie hier zien als de houtblokken voor het vuur. Een heftig vuur betekent dat de voorraad brandstof regelmatig moet worden aangevoerd.  

Als dit lang door gaat en de voorraad raakt uitgeput, dan ga je dat tekort aan Yin energie ( dus een tekort aan onder andere: rust, stabiliteit, koelte) merken: je voelt je rusteloos, slaapt onrustig, je gedachten malen maar door. Misschien ben je geneigd om maar hard door te rennen om het niet te voelen. Je lost het op door wat meer koffie te drinken en eet je meer zoetigheid om je te helpen je toch ‘goed’ te voelen. Als je moe bent pep je jezelf op. Als je pijn hebt, onderdruk je die met medicijnen.
Als dat lang door gaat kan de balans zo ver doorslaan dat het heel moeilijk weer te herstellen is. Dan raken Yin en Yang zowel leeg als uit balans. We noemen dat een ‘burn-out’. Letterlijk en figuurlijk opgebrand. In de Chinese geneeskunde heet dat: De nier-energie is leeg’ of het water-element is zwak.

Binnenkort volgt deel 2 over de winter waarin ik verder op het water-element in ga.

Conny Coppen

Lees verder >
De weg naar liefde - Conny Coppen

De weg naar liefde - Conny Coppen 20 december 2013 - De weg naar liefde gaat door pijn
De weg naar licht, gaat door het duister
De weg naar vrijheid gaat door gebondenheid
Ontwaken gaat vanuit de slaap ..
Op het moment dat wij ontwaken, beseffen wij pas dat we sliepen.
Op het moment dat we de innerlijke vrijheid beginnen te ervaren,
voelen we ons gebonden zijn op zijn sterkst.
Wanneer het licht gloort aan het einde van de nacht,
is de kou – die het gevolg was van gebrek aan warmte (zon) – het felst.
Wanneer de ware liefde voelbaar wordt,
ervaren we de pijn van het afgescheiden zijn het sterkst. 

Waarom zouden wij onszelf verwijten dat we sliepen,
als we ons erin kunnen verheugen te gaan ontwaken!?
Waarom zouden wij onszelf verwijten dat wij onvrij zijn,
wanneer we ons erin kunnen verheugen dat we op weg zijn onszelf te bevrijden!?
Waarom zouden wij het donker vrezen,
wanneer wij weten dat dag en nacht een eenheid vormen?
Altijd komt weer de dag, en ook de nacht heeft zijn functie.
Waarom zouden wij de pijn vrezen,
wanneer wij weten dat daar- doorheen de weg naar Liefde gaat? 

Wij mogen Liefde vragen om ons tegemoet te treden,
opdat wij de weg door ons lijden heen beter kunnen zien.
In het ontwaken leren wij zien.
In het vrij worden leren wij afscheid nemen,
verantwoordelijkheid dragen en op eigen benen staan.
Wanneer wij door het donker gaan, ontwikkelen wij moed en vertrouwen.
Wanneer wij pijn werkelijk voelen, zonder haar te veroordelen,
vinden wij Liefde, midden in de pijn.

Conny Coppen

Lees verder >
Het leven als schilderij - Aart van Wijk

Het leven als schilderij - Aart van Wijk 15 december 2013 - Jouw dagelijks leven kán zo mooi zijn...als jij daar voor kiest: 
...gelukkig zijn
...in liefde & verbondenheid leven
...stralen
...geestelijk groeien
… aangeraakt worden & de ander liefhebben
...jouw licht aan de wereld geven
...jouw talent leven
...innerlijk vredig zijn
...balans ervaren
...geweldloos communiceren
...de wereld dienen
...innerlijk een leider zijn
...authentiek zijn
...moedig zijn
...jouw eigen weg volgen
...vrijwillig matigen
...de omstandigheden overstijgen
...onthecht zijn
...écht kunnen luisteren
...fit, vitaal en krachtig zijn
...de ander zien en erkennen
...compassievol en vergevingsgezind zijn
...zinvol werk doen
...een verschil maken
...de ander raken en jezelf laten raken
...een vrije geest zijn
...verwonderd, creatief, bezield, geïnspireerd en fantasierijk zijn
...conform jouw diepere waarheid leven
...van jezelf houden, jezelf erkennen en bevestigen
...het verleden loslaten, de toekomst scheppen, het hier en nu en aanvaarden 

Het leven is een schilderij... jij bent de schilder... de kwasten, de verf en het doek vormen de omstandigheden ...en jouw bewustzijn maakt het schilderij. 

Jij bent bewustzijn... meer niet.... jij schept, maakt en creëert jouw leven.

Aart van Wijk, Capital Counselor

Lees verder >
Onverwacht Geschenk - Conny Coppen

Onverwacht Geschenk - Conny Coppen 28 november 2013 - Iedere gebeurtenis zou je kunnen zien als een geschenk. Sommige van die 'cadeautjes', daar heb je niet om gevraagd. Die wil je niet en smijt je door de kamer. 

Ik ging door mijn rug. Dat wilde ik niet. "Het verkeerde 'pakketje'!", vond ik.

Na mijn aanvankelijke woede en teleurstelling heb ik dit, wat het leven mij nu bracht, toch maar eens beter bekeken, het als mogelijk geschenk beschouwd en er uit gehaald wat er in zat voor mij.

En het cadeautje bleek niet verkeerd. Er zat heel veel in voor mij. Meer dan ik kan zeggen. Een impressie heb ik weergegeven in het gedicht De Poort. De poort waar we als mens ooit doorheen moeten om weer vrij te worden. Innerlijk vrij, authentiek en puur. 
De poort, oftewel het proces van het diepere loslaten. De overgave.  

Loslaten kan je op alle manieren. De boom laat haar blad los, dat is een niveau. Iemand sterft of je verliest je baan of je gezondheid, dat is een ander niveau. Op een nog diepere laag gaat het elementaire principe van de herfst over wie je denkt te zijn; je maskers, je 'mantels' je buitenkant, je ego, waar je identiteit aan ontleende. Het is een soort sterven. Soms gepaard gaand met alle angsten en onzekerheden van dien. Mijn ervaring nu - en dat is zo'n groot cadeau - is dat dit uiteindelijk bevrijding geeft. Rust en geluk. 

De poort 
Ik ga door de poort
Stap voor stap en zonder omkijken
Mijn mantels leg ik af
Eentje, als een koningsmantel
Controle. Iemand zijn. Iets kunnen.
Ogen van de ander
Dan nog een mantel vol glitter en plezier
Die mantel die ook mijn gezicht bedekte
Altijd vrolijk, fier

Ik ga door de poort
Stap voor stap
Mantel na mantel
Glijdt van mij af
Verlicht mij, schoont mij, bevrijdt mij
Laat mij
Naakt. Schoon. Puur.
Niemand ben ik. Alles en allen.
Één ben ik; natuur. 

Ik ga door de poort
Ik buig. Dieper buig ik. Dieper
Tot ik niets meer ben
En al buigend, groeit iets in mij
Warmte omringt mij
Geen mantel. Het is warmte van ‘niks’
Niks tastbaars wat mij houvast biedt
Zij is alles wat geboorte gaf aan mij en jou
Liefdevol, wetend,
troost, beschermt en heelt ze mij
Koestert mij in weten, nooit verloren
Zacht stroomt wat in mij was naar buiten
Als water uit de Bron.

Conny Coppen

Lees verder >
Hartsgebed - Aart van Wijk

Hartsgebed - Aart van Wijk 8 november 2013 - draag de dagen …
stop met klagen …
creëer jouw bestaan …
laat weerstand gaan … 

volg de stroom …
doch leid jouw droom …
wees immer zacht …
ontwerp jouw pracht … 

keer naar binnen …
ga grootsheid ontginnen …
laat liefde bloeien …
laat vreugde groeien … 

zie jouw licht …
bemin elk inzicht …
vermijd de strijd …
leef in waarachtigheid … 

wees in verbinding …
geef de vergeving …
ontstijg de omstandigheid …
vier jouw vrijheid … 

vervul jouw zieleplicht …
laat los elk angstbericht …
wees jouw bron …
ontvlieg jouw cocon … 

omarm jouw medemens …
vervul zijn hartewens …
geef jouw brood …
sterf zijn dood … 

wees jouw God …
doe ook zot …  (-:
wees jouw Godin …
bevrijd de slavin … 

streef naar balans …
zie elke kans …
leef in ’t moment …
wees hier & present … 

laat oordelen gaan …
volg vrede voortaan …
doorzie de illusies …
heb zuivere intenties … 

leef geestelijk …
lief lichamelijk …
volg jouw zinnen …
ga elkaar beminnen … 

vier het leven …
blijf immer zweven …
wees ook gegrond …
erken dit verbond … 

hemel de aarde …
onderscheid elke waarde …
leef Universeel …
matig elk teveel … 

wees altijd trouw …
eer daarin de vrouw …
eer ook de man …
die alles kan … 

zie het kind …
leef het bemind …
geef het ’t hart …
een geliefde start … 

zie de natuur …
leef zuiver en puur …
spreek oprecht …
wees onthecht … 

wees onvergankelijk …
wees óók ontvankelijk …
laat dankbaarheid zijn …
verbind jouw en mijn … 

verinnerlijk dit gebed …
jij bent aan zet …
zie jouw innerlijke God …
en leef dit hartsgebod …

Aart van Wijk, Capital Counselor

Lees verder >
Meer berichten worden ingeladen...
Nederlands     English

Sponsors

× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.