nlnl

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Stilte

Stilte 12 juni 2014 - Heart4Earth is momenteel in een stilteperiode. We zijn onze website aan het opschonen.
Om weer tot nieuwe ontwikkeling te kunnen komen verbinden wij ons met de leegte en de stilte.
Om weer ruimte te scheppen voor dat wat de bedoeling is.
Heart4Earth bevindt zich op dit moment in deze fase.

Lees verder >
Verbinding deel 3 - Conny Coppen

Verbinding deel 3 - Conny Coppen 6 juni 2014 - Verbinding in relaties
Je kan je verbonden voelen – een relatie hebben – met jezelf, met een ander, met iets wat je aan het doen bent of bijvoorbeeld met de natuur.
Wezenlijk kenmerk van ‘je verbonden voelen’ is dat je geraakt wordt en dat er iets stroomt. Dat iets kan een gevoel of emotie zijn zoals liefde, plezier of andere gevoelens. Het denken verbindt in het algemeen niet of slechts ten dele, evenals praten.
Je werkelijk verbonden voelen is meer iets van het voelen.
Wanneer ik luister naar iemand, dan ontstaat de diepere verbinding vaak vooral in de momenten van stilte, waarin de woorden van de ander in mijn hart weerklinken en ik mijzelf toesta geraakt te worden door wat hij of zij zegt. Dan ontstaat er een diep verstaan. Veel dieper dan de letterlijke woorden die ik ‘versta’. Ik vóel wat de ander zegt; de lading, de diepte het onzegbare wat daar onder ligt. Dat is werkelijke verbinding. En die kan er zijn, ook wanneer je elkaar fysiek niet aanraakt.
Je zou kunnen zeggen: “ik ben dan waar de ander is. Ik voel wat de ander voelt.” Als dat gebeuren mag, dan ontstaat er een ‘essentieel’ samen zijn. In dat samen Zijn opent zich die diepte die je ‘essentie’ zou kunnen noemen!
Er ontstaat een verbinding met de Bron, oftewel de kern. Dat is een diepte, waarin je samen kan openen en luisteren. In de Bron is alle weten, alle energie, ALLES aanwezig. Het is alsof je een uitgedroogd plantje weer met de wortels in het water zet. Je werkelijk kunnen verbinden met een ander mens, is een enorm cadeau voor beiden. Het leven kan weer gaan stromen. Het innerlijke weten ook. In het samen Zijn met wat er is – in verbinding, zonder die alles regelende en (be)oordelende mind – ligt een diepe helende, troostende, woordeloze liefde besloten. 

Ik geloof
Dat ik geen groter geschenk kan ontvangen
Dan door de ander te worden gezien,
Te worden gehoord,
Te worden begrepen en aangeraakt.

Conny Coppen

Lees verder >
Achter de oppervlakte - Aart van Wijk

Achter de oppervlakte - Aart van Wijk 22 mei 2014 - Achter materie ….zit geest
Achter geld …zit energie
Achter angst ….zit liefde
Achter ego …zit hart
Achter strijd …zit vrede
Achter onrust …zit balans
Achter drukte …zit rust
Achter stress …zit harmonie
Achter haat …zit compassie
Achter carrière …zit bezieling
Achter vermoeidheid …zit passie
Achter emoties …zit gelijkmoedigheid
Achter inspanning …zit ontspanning
Achter zorgen …zit overgave
Achter weerstand …zit aanvaarding
Achter “vechten tegen” ….zit “leven vóór”
Achter afscheiding …zit verbinding
Achter duisternis …zit licht
Achter onwetendheid …zit wijsheid
Achter nuchterheid …zit passie
Achter denken … zit voelen
Achter conditioneringen … zit vrijheid
Achter oordeel …zit verlangen

Wat wil je?
Leven aan de oppervlakte?
Of leven zoals het werkelijk is?
Jij hebt de keuze ….

Maak 1.000 moedige keuzes …en je zult 100% gelukkig zijn
Maak 1.000 minder moedige keuzes …en je zult 50% gelukkig zijn

Aart van Wijk

Lees verder >
Verbinding deel 2 - Conny Coppen

Verbinding deel 2 - Conny Coppen 18 mei 2014 - Wat er gebeurt als er verbinding is, kan je mooi zien als je een stekker in een stopcontact doet. Als de stekker in het stopcontact zit, dan is er verbinding; dan stroomt de elektriciteit. Elektriciteit op zich zelf is niet iets tastbaars, net als Chi. Maar zonder dat, kan de lamp niet branden, de kachel doet het niet en zo voorts.
Als je de stekker er weer uit haalt, is de energie niet weg. Ze kan alleen niet meer stromen. De lamp, de kachel of misschien jijzelf, bent uit verbinding met de Bron van energie. Gevolg: het leven – de Chi of elektriciteit – stroomt niet meer. 

Als je moe bent, zou het dus zo maar kunnen dat je Chi niet stroomt. In andere woorden: ‘misschien zit je stekker niet in het stopcontact’. Misschien ben je de verbinding kwijt geraakt met dat wat jou ‘bezielt’; je Bron.
Mogelijk is het tijd om de verbinding te herstellen zodat je weer kan opladen, energie tanken. Vrijwel ieder mens heeft wel eens ervaren dat het bestaat: dat je ziek, zwak, misselijk of depressief was en dat het als sneeuw voor de zon kan verdwijnen als er ineens iets gebeurt wat je raakt. Als vanuit het niets komt er iets in je in beweging. Er is emotie, energie.

Er is een Bron van onbegrensd potentieel. Die is er gewoon. Altijd en overal. De vraag is vooral: Hoe herstel ik de verbinding daarmee? Hoe doe je dat? Hoe laad je op? Of beter: hoe laad jij op? 

Vragen die daarbij kunnen helpen zijn:
Wat voedt en steunt mij?
Wat maakt dat ik me weer verbonden voelt; dat ik weer ga stromen, dat ik het bloed weer door de aderen voel kriebelen?
Wat deed ik als kind zo graag, dat ik het vanzelf steeds weer ging doen?
Waar ligt/lag mijn passie?
Wat helpt mij om me helemaal te ontspannen? 

Je kan op grofweg 2 manieren weer in verbinding komen met de levens-Bron: via diepe rust en overgave (mindful, meditatie, overgave en vertrouwen. Dit is wat in China de yin genoemd wordt. Het waterelement) en via het vinden van je passie; volop genieten van iets (meer verbonden met de yang; het vuurelement). 

Al onze persoonlijke Bronnen zijn beperkt.
Enkel de Universele Bron,
die tijdloos, vormloos altijd hier-en-nu is,
is onuitputtelijk.
Ieder kan tappen uit deze Bron.
Maar zonder Verbinding stroomt er niets.

Conny Coppen

Lees verder >
Verbinding deel 1 - Conny Coppen

Verbinding deel 1 - Conny Coppen 11 mei 2014 - Verbinding is onmisbaar voor leven. Verbinding voelen met jezelf, met anderen, met de natuur en het leven om je heen, maakt dat je je verbonden voelt. Leven krijgt zin. Je verbonden voelen met je Bron, je kracht en je bezieling, brengt energie, passie en levenslust. Verbinding is een sleutelwoord voor gezondheid en welzijn!
Reden om er in een paar korte artikeltjes eens naar te kijken. 

Kenmerk van leven is dat het stroomt, ademt en beweegt.
In ieder levend wezen is er een energiestroom waardoor het ademt en beweegt. Om ons heen stroomt/beweegt ook alles: de dag beweegt naar de nacht en omgekeerd, de seizoenen, de maan, de sterren... alles beweegt, groeit en evolueert. Wij ook. Fysiek en niet fysiek groeien en evolueren we. Ook dat is een vorm van beweging.
Voor alle beweging is energie nodig. Energie is iets Universeels, wat betekent dat het overal aanwezig is, in ons en om ons heen. Maar pas wanneer er verbinding is kan energie gaan stromen en ontstaat er leven.
Iets wat dood is, beweegt niet meer, stroomt en groeit niet meer. 

Een van de belangrijke voorwaarden voor energie om te stromen is verbinding.
Iets stroomt altijd van hier naar daar. Dat is het kenmerk van stromen en bewegen. Water stroomt van de berg naar beneden, de wind waait in – bijvoorbeeld – noordelijke richting, enzovoorts.
Er zijn 2 ‘plekken’ en er is iets wat die twee plekken verbindt. Dat kan iets tastbaars zijn of iets ontastbaars of onzichtbaars.
Of die verbindende factor tastbaar is of niet, doet er niet toe. Het gaat om de verbinding. Zodra er verbinding is, kan er iets gaan stromen. En dan geldt ook nog: Hoe meer contrast (hoog-laag, warm-koud, mannelijk-vrouwelijk enz.), hoe sterker de stroom of beweging. Hoe meer energie of hoe meer e-motie ook. (motie = beweging)

In oosterse filosofieën zegt men dan: de Chi stroomt. Goed stromen van de Chi, geldt als een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond, gelukkig en vitaal leven.

Conny Coppen

Lees verder >
De make-over van Mannie bij Engels Creations

De make-over van Mannie bij Engels Creations 15 maart 2014 - Mannie heeft de make-over bij Engels Creations gewonnen en heeft daar onlangs een heerlijke middag gehad.
Hiernaast zie je de foto's van voor en na de make-over.

Mannie:
'We (mijn vriendin en ik) werden heel aardig ontvangen en kregen direct koffie van Iona, die later ook de make-over deed.
Het is een prachtige salon en als hij niet zo ver van mijn huis lag zou ik er altijd naar toe gaan.

Wat heel fijn was, dat Iona het volledig in overleg geknipt heeft. Ze had leuke ideeën en we werden het gauw eens.
Er is behoorlijk wat van mijn haar afgegaan en het is prachtig in laagjes geknipt. Ook de make-up vond ik heel mooi en verrassend.
Het mooie is dat ik het haar zelf in model kan houden zonder al te veel poespas.

Al met al een heel geslaagde make-over.

Dankjewel Heart4Earth en natuurlijk ook Engels Creations en niet op de laatste plaats Iona.

Harte-groetjes Mannie'

Lees verder >
Nederlands     English
× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.