nlnl

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

De Tao van gezondheid - boek - Conny CoppenDe Tao van gezondheid - boek - Conny Coppen

De Tao van gezondheid - boek - Conny Coppen

10 februari 2013

Een natuurlijke weg van groei en evenwicht.

Dit uiterst holistische boek is een verbindende schakel tussen de psychologie, de bezieling en het lichaam. Het biedt inzicht in de individuele, collectieve, maatschappelijke en wereldwijde gezondheid. Aan de hand van zichtbare fenomenen zoals de seizoenen, laat de schrijver zien hoe in iedere fase de evolutiespiraal kan stagneren, neerwaarts kan gaan of opwaarts, richting gezondheid, innerlijke vrijheid en harmonie.

Dit boek leert je anders te denken en de diepe wijsheid van het leven te verstaan en te gebruiken. Daarnaast is het ook een praktisch werkboek met oefeningen, meridianen en acupunctuur punten die je in staat stellen je eigen welzijn te ondersteunen.
Als basis is de kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikt, gecombineerd met inzichten en ervaringen uit 30 jaar werk met mensen op het vlak van de complementaire zorg.
Conny Coppen wil met dit boek een bijdrage leveren aan een respectvolle samenwerking tussen de twee complementaire polen in de gezondheidszorg en in het leven in het algemeen.

Dit is een boek wat gebruikt kan worden als naslagwerk, als inzicht gevend studieboek over de 5 elementen en het Taoïsme, als praktisch werkboek voor lichamelijke en geestelijke gezondheid en ter inspiratie voor het dagelijkse leven. Geschikt voor professionals in de zorg als ook voor de leek.

Conny Coppen
Met dit doorleefde, praktische en diep menselijke boek hoopt Conny er een steentje toe bij te dragen dat we de harmonie en balans in het leven weer terug vinden en voorwaarden gaan scheppen om te kunnen leven volgens onze innerlijke natuur. De natuur die zowel in ons is als om ons heen. De ware natuur is van nature heel, helend, en scheppend. Altijd vol van overvloed en belofte. In de natuur hangt alles met alles samen en leeft niets voor zichzelf alleen.

Hoe mooi zou het zijn als we als samenleving toe mogen groeien naar een wederzijds respect en naar de erkenning dat we de tegenpool niet als vijand moeten beschouwen, maar als aanvullend. Dit geldt voor alles, en niet in de laatste plaats voor de geneeskunde, waar regulair en complementair elkaar aanvullen.
We kúnnen elkaar aanvullen, ondersteunen en helpen, ook wanneer we elkaars manier van denken en doen niet helemaal kennen of begrijpen. Individuele gezondheid staat niet los van het gezond of ‘ziek’ zijn van de maatschappij en de zorg in het algemeen. Er is een schreeuwende behoefte aan geborgenheid, veiligheid, en waarachtige aandacht en zorg in deze opgejaagde, doelgerichte, door geld en ego geregeerde maatschappij. Niemand leeft voor zich zelf alleen. We hebben elkaar nodig. En vooral elkaars warmte en geborgenheid. Dat wat diep menselijk helend is, nog voor er ook maar één medicijn of diagnose gegeven wordt.

Bestel het boek De Tao van gezondheid

Nederlands     English
× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.