nlnl

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Verbinding (deel 2) - Conny Coppen

Verbinding (deel 2) - Conny Coppen

27 februari 2013

Verbinding is onmisbaar voor leven. Verbinding voelen met jezelf, met anderen, met de natuur en het leven om je heen, maakt dat je je verbonden voelt. Leven krijgt zin. Je verbonden voelen met je Bron, je kracht en je bezieling, brengt energie, passie en levenslust. Verbinding is een sleutelwoord voor gezondheid en welzijn!
Reden om er in een serie van drie korte artikeltjes eens naar te kijken.

Wat er gebeurt als er verbinding is, kan je mooi zien als je een stekker in een stopcontact doet. Als de stekker in het stopcontact zit, dan is er verbinding, dan stroomt de elektriciteit. Elektriciteit op zich zelf is niet iets tastbaars, net als Chi. Maar zonder dat, kan de lamp niet branden, de kachel doet het niet en zo voorts.
Als je de stekker er weer uithaalt, is de energie niet weg. Ze kan alleen niet meer stromen. De lamp, de kachel of misschien jijzelf, bent uit verbinding met de Bron van energie. Gevolg: het leven - de Chi of elektriciteit - stroomt niet meer.

Als je moe bent, zou het dus zo maar kunnen dat je Chi niet stroomt. In andere woorden: ‘misschien zit je stekker niet in het stopcontact’. Misschien ben je de verbinding kwijtgeraakt met dat wat jou ‘bezielt’; je Bron.
Mogelijk is het tijd om de verbinding te herstellen zodat je weer kan opladen, energie tanken. Vrijwel ieder mens heeft wel eens ervaren dat het bestaat: dat je ziek, zwak, misselijk of depressief bent en dat het als sneeuw voor de zon kan verdwijnen als er ineens iets gebeurt wat je raakt. Als vanuit het niets komt er iets in je in beweging. Er is emotie, energie.
Er is een Bron van onbegrensd potentieel. Die is er gewoon. Altijd en overal. De vraag is vooral: Hoe herstel ik de verbinding daarmee?
Hoe doe je dat? Hoe laad je op? Of beter: hoe laad jij op?

Vragen die daarbij kunnen helpen zijn:
Wat voedt en steunt mij?
Wat maakt dat ik me weer verbonden voel; dat ik weer ga stromen, dat ik het bloed weer door de aderen voel kriebelen?
Wat deed ik als kind zo graag, dat ik het vanzelf steeds weer ging doen?
Waar ligt/lag mijn passie?
Wat helpt mij om me helemaal te ontspannen?

Je kan op grofweg 2 manieren weer in verbinding komen met de levens-Bron: via diepe rust en overgave (mindful, meditatie, overgave en vertrouwen. Dit is wat in China de yin genoemd wordt, het waterelement) en via het vinden van je passie, volop genieten van iets. (meer verbonden met de yang, het vuurelement)

Al onze persoonlijke Bronnen zijn beperkt.
Enkel de Universele Bron,
die tijdloos, vormloos altijd hier-en-nu is,
is onuitputtelijk.
Ieder kan tappen uit deze Bron.
Maar zonder Verbinding stroomt er niets.

Meer lezen? ‘De Tao van gezondheid, een natuurlijke weg van groei en evenwicht’

Conny Coppen

Nederlands     English
× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.