nlnl

Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief

Verbinding (deel 1) - Conny Coppen

Verbinding (deel 1) - Conny Coppen

19 februari 2013

Verbinding is onmisbaar voor leven. Verbinding voelen met jezelf, met anderen, met de natuur en het leven om je heen, maakt dat je je verbonden voelt. Leven krijgt zin. Je verbonden voelen met je Bron, je kracht en je bezieling, brengt energie, passie en levenslust. Verbinding is een sleutelwoord voor gezondheid en welzijn!
Reden om er in een serie van drie korte artikeltjes eens naar te kijken.

Kenmerk van leven is dat het stroomt, ademt en beweegt.
In ieder levend wezen is er een energiestroom waardoor het ademt en beweegt. Om ons heen stroomt en beweegt ook alles: de dag beweegt naar de nacht en omgekeerd, de seizoenen, de maan, de sterren... alles beweegt, groeit en evolueert. Wij ook. Fysiek en niet fysiek groeien en evolueren we. Ook dat is een vorm van beweging.
Voor alle beweging is energie nodig. Energie is iets Universeels, wat betekent dat het overal aanwezig is, in ons en om ons heen. Maar pas wanneer er verbinding is kan energie gaan stromen en ontstaat er leven.
Iets wat dood is, beweegt niet meer, stroomt en groeit niet meer.

Een van de belangrijke voorwaarden voor energie om te stromen is verbinding.
Iets stroomt altijd van hier naar daar. Dat is het kenmerk van stromen en bewegen. Water stroomt van de berg naar beneden, de wind waait in - bijvoorbeeld - noordelijke richting, enzovoorts.
Er zijn 2 ‘plekken’ en er is iets wat die twee plekken verbindt. Dat kan iets tastbaars zijn of iets ontastbaars of onzichtbaars.
Of die verbindende factor tastbaar is of niet, doet er niet toe. Het gaat om de verbinding. Zodra er verbinding is, kan er iets gaan stromen. En dan geldt ook nog: Hoe meer contrast (hoog-laag, warm-koud, mannelijk-vrouwelijk enz.), hoe sterker de stroom of beweging. Hoe meer energie of hoe meer e-motie ook. (motie = beweging)
In oosterse filosofieën zegt men dan: de Chi stroomt. Goed stromen van de Chi, geldt als een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond, gelukkig en vitaal leven.

Conny Coppen

Nederlands     English
× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.