nlnl

Nature

Duurzaamheid komt van binnenuit. De huidige leefstijl en het consumptiegedrag van mensen trekken een zware wissel op onze aarde en de daarop levende natuur. Het beschermen of ten ondergaan van natuurgebieden is in deze tijd volledig verbonden met menselijk gedrag. Onze keuzes als consument bepalen de overlevingskansen van bedreigde ecosystemen, die op hun beurt cruciaal zijn voor het leven op aarde. Ook voor het leven van de mens.
Mensen zoeken steeds vaker de natuur en de dieren op. We voelen aan dat dit goed voor ons is, dat het ons helpt bij het vinden van balans, juist in deze hectische wereld. Heart4Earth wil deze opkomende trend verder vormgeven. Wij willen het bewustzijn rondom de authenticiteit van dieren vergroten en de relatie tussen mens-dier en mens-natuur verder bevorderen.

Stem van de dieren
Dieren hebben geen stem, en gaan ten onder aan het dominante consumptiegedrag van de mens. Het fijnmazige ecosysteem waarin flora en fauna nauw met elkaar verweven zijn, komt in gevaar doordat er kettingreacties kunnen optreden. Een voorbeeld hiervan is de massale bijensterfte. Ook de respectloze behandeling van dieren in de bio-industrie leidt ons af van de werkelijke welvaart waar we eigenlijk naar op zoek zijn. Dierenleed, extreme milieubelasting en ziektes zijn het gevolg van de industrialisering van levende wezens.

Bedreiging van de mens
De mens is de enige levende soort op aarde die hierin een verschil kan maken. Wanneer we daadwerkelijk het tij willen keren, moeten we niet wachten op de politiek, de industrie of beleidsmakers. De mens is de grootste bedreiging voor de planeet en voor zichzelf. Vanuit het bewustzijn en het inzicht hoe wij weer in verbinding met de natuur kunnen komen, kunnen we zelf verantwoordelijkheid nemen en stappen zetten.

Balans
Bewustzijn en verbinding beginnen bij goede educatie en voorlichting: laten zien hoe prachtig de natuur en het ecosysteem functioneren en wat het effect van menselijk gedrag hierop is. En een eigen antwoord formuleren op de vraag: hoe kan ik vanuit inzicht en eigen verantwoordelijkheidsbesef een bijdrage leveren aan een duurzame wereld in balans?

Video: 1 2 3
Earthlings - 7/7 - NL ondertitelingEarthlings - 7/7 - NL ondertiteling

Aanmelden nieuwsbrief

Nederlands     English

Aanmelden als professional

klik hier

× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.