nlnl

Heart4Earth

Welkom op de website van Heart4Earth, platform voor vernieuwing en verbinding.

De aarde, de natuur en wij mensen ondergaan een transformatieproces. De mondiale crisis kunnen we zien als een geboorte naar de nieuwe tijd. Heart4Earth wil samen en in verbinding met anderen een brug slaan naar deze nieuwe tijd, waarin meer aandacht zal zijn voor zingeving en bewustzijn.
Wij richten ons op iedereen die bezield, betekenisvol en vanuit passie wil leven en op zoek is naar persoonlijke en professionele groei. Professionals die ondersteuning en inspiratie willen bieden en mensen die juist deze ondersteuning en verbinding zoeken, brengen wij samen.

Heart4Earth werkt in een nieuwe samenwerkingsvorm. Open, transparant en op basis van co-creëren, uitwisselen en delen. Via dit platform kunnen we (opnieuw) in contact komen met onszelf, elkaar en de aarde. Zo dragen we samen zorg voor de aarde en elkaar. Duurzaamheid door authenticiteit. Van Ik naar Wij.  

Jolanda Vuyk, creatorEvents

 • Bewustzijn

  Zaterdag 19 april - Prageet Harris - Stargate Workshop voor Therapeuten Level 1 - €149

  Deze workshop brengt jou als behandelaar naar een ander niveau van je werk. In deze workshop zal je:
  Ontdekken hoe je de Stargate kunt gebruiken in jouw werk Leren of beter leren te channelen De verbinding met je intuïtie versterken Leren hoe de Stargate balans brengt in het lichaam en energieveld van de cliënt door blokkades op te lossen.
  Als behandelaars ben je je ervan bewust dat je zelf niet het werk doet, maar een instrument bent. Werken met de Stargate bestaat uit een serie van meditaties die een krachtig energieveld creërt. Dit veld verhoogt de energie van mensen en creëert de mogelijkheid om je intuïtie te versterken. 
  Je intuïtie is de stem van je Hoger Zelf, en je gidsen. Helende energie stroomt van de behandelaar naar de cliënt, door fysieke aanraking, via woorden of door het energetische veld wat gecreëerd is. 

  Tijdens deze workshop creëren we de mogelijkheid om jouw vaardigheid om zowel informatie als energie te channelen te verhogen. Het maakt niet uit welk niveau van vaardigheden je nu hebt.
  Klik hier om naar een boodschap van Prageet en Alcazar over 2014 aan Nederland en Heart4Earth te luisteren!

  Balans
  Alcazar praat niet over ‘healing’ maar over ‘in balans brengen’. Als het lichaam in balans is, is er gezondheid.
  Wat zorgt ervoor dat we uit balans kunnen zijn? De meeste mensen dragen onbewust ‘bagage’ uit het verleden of uit vorige levens met zich mee. Vaak emotionele gebeurtenissen waar we niet mee om konden gaan op dat moment en ons als beschermingsmechanisme toen voor hebben afgesloten. Dit heeft als bescherming gewerkt, maar als het in het onderbewuste blijft bestaan, blijven we deze emotie telkens vermijden. Een mechanisme waar we ons dus vaak niet bewust van zijn. Het onderdrukken van gevoelens en emoties zorgt ervoor dat het lichaam uit balans raakt en creëert klachten en ziekte.

  Werken met de Stargate
  Als therapeut werk je aan het herstellen van de balans en het oplossen van energie blokkades. Belangrijk is dat dit gebeurt op het niveau waar ooit de blokkade uit bescherming is ontstaan. Het resultaat van een behandeling is anders tijdelijk, na verloop van tijd treedt het oude mechanisme weer in werking en komen de klachten terug.
  Bij het werken met de Stargate ontstaat er een energieveld in het lichaam waardoor de oorzaak van de onbalans weggehaald kan worden. Dit werkt bij elk individu anders. Soms is het aanwezig zijn in de energie van de Stargate genoeg om de blokkade op te heffen, in andere gevallen is het nodig dat de persoon zich ergens van bewust wordt voordat de blokkade hersteld kan worden.

  De workshop is inclusief lunch.

  De prijs van een workshop is naast de organisatie van de events opgebouwd op basis van de kosten om het mogelijk te maken Prageet en Julieanne naar Nederland te brengen. Dit zijn o.a. de vliegkosten van €1500 en hun verblijf in Nederland a €250 per dag.

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  Vrijdag 18 april - Prageet Harris - Stargate Workshop Open je eigen Channel Level 1 - €49

  Ervaar jezelf als channel. Verbaas jezelf hoe makkelijk het is contact te maken met jouw eigen gidsen.  

  Prageet en Julieanne zullen een eenvoudige techniek demonsteren die Alcazar hun heeft geleerd, waarmee je in heel korte tijd zelf kunt channelen. Je hoeft er geen moeite voor te doen. Het haalt je juist weg van het ‘proberen vanuit je hoofd’ wat het mogelijk maakt dit contact te leggen. 

  Dit betekent niet dat je direct een meester bent in channelen (hoewel dat soms gebeurt), maar het betekent wel dat er iets in jou opengaat dat de verbinding met jouw hogere zelf versterkt. Je intuïtie, de manier waarop jouw gidsen je begeleiden, wordt versterkt.  

  Van de honderden mensen die deze techniek hebben geleerd heeft vrijwel iedereen ervaren hoe het is zelf te channelen! De gidsen die doorkomen voor jou doen dat omdat ze een speciale verbinding met jou hebben en zijn heel ondersteunend en liefdevol. 
  Klik hier om naar een boodschap van Prageet en Alcazar over 2014 aan Nederland en Heart4Earth te luisteren!

  Het is belangrijk een matje en een klein kussen mee te brengen om op te liggen.

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  Zaterdag 12 april - Prageet Harris - Stargate Healing Workshop - €139

  Prageet: ”I started out life as a teacher in London where I discovered Osho, which turned my life around. Being in Osho’s presence was an experience of ecstasy, silence, boundlessness. He has said all that the world needs is Ten Thousand Buddhas, then the world would be transformed. The Stargate is working towards creating some of these Buddhas, bringing awareness, higher consciousness to those who would sit in its presence.”

  Een workshop met Prageet en de Stargate duurt van 10:00 uur tot ongeveer 17:00 uur. Tijdens deze transformerende workshop ben je de hele dag in de krachtige helende energie van de Stargate en word je meegenomen naar verschillende dimensies. Dit is een ervaring die je nooit meer zult vergeten! Het is zeer aan te bevelen eerst naar de healingavond te komen. De Stargate werkt dan al in op jouw deelname en dat proces wordt tijdens de workshop verdiept.

  De Workshop
  Het doel van deze workshop is het multi-dimensionale DNA van alle deelnemers opnieuw te activeren. In dit DNA ‘huizen’ de mysteries van onze ziel, waar we ons (nog) niet bewust van zijn. Prageet zal, met hulp van Alcazar zijn persoonlijke gids, een aantal meditaties doen met de groep. Je hoeft tijdens de workshop niks te doen, het zijn jouw intentie en jouw keuze om deze ervaring aan te gaan, die het werk namens jou doen. Dit proces kan niet gestuurd worden door middel van ons ‘denken’, maar wordt begeleid door onze ziel, ons hogere zelf. Je zorgt er dus eigenlijk zelf voor dat je de behandeling krijgt die precies bij jou past. Dit is wat de werking van de Stargate zo bijzonder en uniek maakt. De resultaten kunnen spontaan ontstaan tijdens de workshop of zullen merkbaar zijn na een aantal dagen, weken of soms jaren. 
  Aan te raden is ook de healingavond te bezoeken, zodat de Stargate alvast kan inwerken op jouw deelname aan de workshop.

  De prijs van de workshop is naast de organisatie van de events opgebouwd op basis van de kosten om het mogelijk te maken Prageet en Julieanne naar Nederland te brengen. Dit zijn o.a. de vliegkosten van €1500 en hun verblijf in Nederland a €250 per dag.

  Prageet, Alcazar en de Stargate
  Prageet is een internationaal bekend Channel en Healer. Hij begon met channelen in 1987 in Maui, Hawaii, waar hij toen woonachtig was. Samen met zijn gids Alcazar heeft hij de Stargate ontworpen. Prageet werd zich na een aantal jaren bewust van het feit dat zijn gids Alcazar eigenlijk een ‘hoger deel’ van hemzelf was. Al meer dan 20 jaren reist Prageet met de Stargate door de Verenigde Staten, Canada en Europa om zo mensen te begeleiding in hun proces van bewustwording.
  Klik hier om Prageet zelf te horen over het ontstaan van de Stargate en een indruk te krijgen!

  De workshop is inclusief lunch.

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  Woensdag 9 april - Prageet Harris - Stargate Healingavond - €29 (bij 2 tickets, 3e ticket gratis)

  Dit is een unieke kans om kennis te maken met de Stargate. De Stargate is een inter-dimensionale doorgang. Het is een geometrische vorm die diverse lagen van Heilige Geometrie bevat, een vorm van bewustzijn dat een sterk multi-dimensionaal energieveld in de ruimte creëert. Luister hier naar een boodschap van Prageet en Alcazar over 2014 aan Nederland en Heart4Earth!

  De healingavond
  De avond bestaat uit korte meditaties met achtergrondmuziek. Deze meditaties ontvangt Prageet via channeling met zijn gids Alcazar.
  Tijdens de healing avond ontstaat er een interactie tussen de Stargate en de mensen die aanwezig zijn. Dit is het unieke aan en de kracht en schoonheid van de Stargate, je hoeft zelf niks te doen! De geleide meditaties verhogen de individuele frequenties van de deelnemers. Jouw rol is het waarnemen van wat er gebeurt met je eigen lichaam en energieveld. De healingavond is laagdrempelig; voor iedereen die een sprong wil maken in zijn of haar leven!

  Door de intentie van de groep als geheel verhoogt de Stargate haar energie en maakt contact met hogere dimenties. De Stargate begeleidt iedereen die aanwezig is in de verandering van het eigen energieveld en helpt iedereen persoonlijk op de meest passende manier. Dit kan heling en balans voor het fysieke lichaam betekenen, een enorm inzicht of diepe ontspanning en verwijdering van stress. Persoonlijk karma kan verwijderd worden, maar ook latent aanwezige delen van de multi-dimensionale DNA-strengen worden gestimuleerd om te ontwaken, met als resultaat een groter bewustzijn. Veel mensen ervaren hun gidsen en engelen op een hele tastbare wijze. Het is ook mogelijk dat je verrezen meesters gaat zien. Neem water mee om te drinken!

  Prageet, Alcazar en de Stargate
  Prageet is een internationaal bekend Channel en Healer. Hij begon met channelen in 1987 in Maui, Hawaii, waar hij toen woonachtig was. Samen met zijn gids Alcazar heeft hij de Stargate ontworpen. Prageet werd zich na een aantal jaren bewust van het feit dat zijn gids Alcazar eigenlijk een ‘hoger deel’ van hemzelf was. Al meer dan 20 jaren reist Prageet met de Stargate door de Verenigde Staten, Canada en Europa om zo mensen te begeleiding in hun proces van bewustwording. Klik hier om Prageet zelf te horen over het ontstaan van de Stargate!

  ACTIE 3e ticket gratis
  Als je 2 vrienden/bekenden meebrengt mag je zelf gratis naar binnen. Boek hiervoor het actie ticket en stuur Christa een email (christa@heart4earth.nl) met de namen én email adressen van de 2 personen die je meebrengt.

  Prageet:
  ”I dedicate my life to understanding how we as humans operate, how the unconscious mind and the emotions influence us and how to move easily out of those patterns that we feel are limiting us.”

  ”The most common experience after a Stargate evening is a feeling of joy, transformation and a very tangible raising of your own vibration. You are invited to bring more joy and more celebration into your life.”

  Lees verder >Foto's

Video'sNieuws

 • Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 2 - Conny Coppen

  In deze serie artikelen - en in het boek ‘De Tao van gezondheid’ - bekijken we de processen van groei en evolutie aan de hand van de seizoenen. In de acupunctuur (de TCG oftewel de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden deze fases van groei ‘elementaire principes’ genoemd of kort gezegd: ‘de 5 elementen’. Ieder seizoen en iedere levensfase wordt gekarakteriseerd door een element. De essentie er van kun je aflezen aan de seizoenen.
  Dit is deel 2 van het artikel over de winter, in de Chinese geneeskunde het water-element genoemd.

  Deel 1 van dit artikel.

  Steeds meer mensen belanden in een burn-out of in iets wat daar op lijkt. Dat is geen toeval. Waarom dat geen toeval is, wordt helder wanneer we er nog wat grootschaliger naar kijken: 
  Wetenschap, rationele kennis, efficiëntie en controleerbaarheid zijn de afgelopen eeuwen in toenemende mate belangrijker geacht en hoger beloond dan de niet zo productieve, maar o zo belangrijke rol van het vrouwelijke oer- principe of de yin.
  Zij zorgt voor de bedding, de rust, de aandacht, het luisterend oor. Alle leven begint in een baarmoeder of ei, verborgen voor de buitenwereld. Ongezien, beschermd, warm en gevoed.
  Dit principe van het ei of de baarmoeder laat de essentiële kwaliteit van het vrouwelijke zien. Omhullend, beschermend, voedend, dragend, ontvangend.
  Leven kan niet zonder dit yin aspect. 

  Het is de yin, die diep helend werkt. Als er een veilige, voedende, liefdevolle sfeer is, kun je ontspannen. Dat gebeurt vanzelf.
  Je herademt en wordt automatisch weer verbonden met de Bron, waardoor het zelfgenezend vermogen weer haar werk kan doen volgens de ingeboren lichaamseigen wijsheid. Zo simpel.
  Zo simpel dat we het compleet zijn kwijt geraakt in onze ingewikkelde opgeklopte maatschappij.
  Hier liggen veel diepe oorzaken van ziekte. 

  Klachten en kwalen
  Wanneer de yin is uitgeput (de nier-energie/ het water-element is zwak), kan dit zich uiten in vermoeidheid, maar ook in onrust. In dat laatste geval is er als het ware niet genoeg ‘aardekracht’ (= niet voldoende stevigheid, buffer, rust, stabiliteit, mogelijkheid om spanning af te voeren etc.)
  Lichamelijke klachten die gerelateerd zijn aan een disbalans in het water-element, kunnen variëren van problemen rondom de seksuele organen en functies, blaasontstekingen die regelmatig terug keren, tot gevoelens van onrust waardoor je niet meer goed kunt slapen of rusten, osteoporose of klachten in het verloop van de nier of de blaas meridiaan. Hoofdpijn behoort ook tot de mogelijkheden. De Blaasmeridiaan is als ‘de aarding’ van je systeem. Als die niet meer goed stroomt, stijgt de spanning eerder naar je hoofd. En tenslotte denk je bij lage rugpijnen, last van de knieën of de achillespezen ook altijd aan een verstoring van het water-element. 

  De emotie die bij het water-element hoort is angst.
  Veel pathologie van de nieren ontstond direct of indirect als gevolg van angst en de instinctieve gevolgen daarvan (vechten, vluchten of bevriezen). Hoewel angst op zichzelf een levensnoodzakelijke emotie is, kennen we in het algemeen ook veel pathologische angsten die ons nu niet meer dienen. Die angsten zijn niet accuraat en niet levensreddend, maar zijn van oorsprong oud. Soms zelfs heel oud (voorouders, vorige levens, kindertijd).
  Als gevoelens van angst of onveiligheid getriggerd worden, ontstaan vaak lichamelijke klachten. Soms is men zich niet eens zo zeer bewust van een onveilig gevoel, maar is het voornaamste kenmerk het gegeven dat je niet meer diep tot rust komt. Daardoor put de Yin uit; je vuurtje blijft maar branden! 

  Een verstoorde balans tussen yin en yang is dus een belangrijke oorzaak van stoornissen in het water-element. Hieronder een aantal belangrijke verstorende factoren op een rij:
  Te veel en te langdurige actie, stress, gevoelens van diepe onzekerheid of onveiligheid.  Emotioneel onveilige basis. Ontworteld zijn door grote veranderingen.  Angstige situatie die langere tijd duurt.  Kou (zowel fysieke als emotionele kou). Veelvuldig sex en veel kinderen krijgen gelden ook als uitputtend voor de nier-energie. 
  Een gezond water-element
  Iemand met een goed functionerend water-element heeft een diep oer vertrouwen in zichzelf en het leven. Hij of zij is rustig en stabiel, raakt niet zo snel van slag, is goed gegrond, krachtig en op een gezonde manier alert.
  Iemand met een stevig water-element, kent innerlijke houvasten en zoekt daarom niet naar een uiterlijk houvast in geloof, een groepering, in geld, macht of status. Daardoor zijn ze vaak origineel en innovatief. Er is een zekere innerlijke vrijheid en autonomie, een sterke kracht en levenswil.
  Bij deze mensen kun je je veilig voelen. Als het moet gaan ze voor je door het vuur. Wanneer er beslissingen genomen moeten worden zijn ze helder en rustig aanwezig. Ze nemen de zaken goed in overweging en wanneer ergens toe besloten wordt, is dit goed gefundeerd en staat het als een huis. Eenmaal aan iets begonnen, zullen ze het ook afmaken. Ze kennen een gezond doorzettingsvermogen en houden van rust en continuïteit. Fijn, als je weet waar je aan toe bent. Het zijn familiemensen en mensen die hun ouders en voorouders – en vaak ook hun wijsheden en gebruiken - in ere houdenFysiek gezien is dit een stabiele persoonlijkheid, met stevige botten, een goede intuïtie en een helder verstand. Wanneer er om hem/haar heen paniek en chaos is, kan deze persoon leunen op de innerlijke ruggengraat en zo stabiel en in balans blijven. Niet zelden zal de omgeving daardoor ook tot rust komen. Dit zijn mensen bij wie kinderen zich veilig zullen voelen.

  Conny Coppen

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  Verslaafd aan zoeken - Aart van Wijk

  Ooit hoorde ik een mooie uitspraak,
  die mij altijd is bijgebleven:

  … zij zoekt,
  maar zij mag van zichzelf niet vinden..

  Hoe anders zou het leven van
  veel mensen er uit komen te zien
  als zij zouden stoppen met zoeken??

  Wie zijn zij dan?
  Zouden zij dan een cold turkey krijgen??

  Wat zou er binnen in henzelf …
  en in hun leven veranderen?

  Zoeken naar liefde?
  Zoeken naar bezieling?
  Zoeken naar de betere wereld?
  Zoeken naar gezondheid?
  Zoeken naar leuk werk?
  Zoeken naar wijze boeken?
  Zoeken naar workshops?
  Zoeken naar zichzelf?
  Zoeken naar gezond(makend) eten?

  Maar eigenlijk is het ook:

  Zoeken naar vrede …
  Zoeken naar rust …
  Zoeken naar balans …
  Zoeken naar veiligheid …
  Zoeken naar zijn …
  Zoeken naar heling …
  Zoeken naar vervulling …
  Zoeken naar zingeving …
  Zoeken naar niet-zoeken …

  Wat zou er gebeuren als jij als
  “zoeker” zou besluiten om
  een heel jaar lang – 365 dagen –
  niet meer te zoeken??

  Enkel:

  wandelen …
  creatief zijn …
  een nieuwe hobby …
  slapen …
  naar de sauna …
  stil zijn …
  masseren …
  muziek luisteren …
  hardlopen …
  vrijen …
  mediteren …
  ’s zomers: op het strand liggen…
  ’s winters: voor de open haard liggen
  fietsen …
  dansen …
  vliegeren …

  Dus … enkel:
  de geest tot rust laten komen
  de innerlijke boel de boel laten
  ontspannen
  loslaten
  vertrouwen
  niets meer moeten
  niets meer hoeven
  geen onvrede meer
  niets meer zoeken

  vrede zijn…
  rust zijn …
  harmonie zijn …

  gewoon leven
  gewoon zijn

  LIEFDE ZIJN …

  Wat zou er gebeuren als jij niks meer
  buiten jezelf zoekt … maar alles van
  binnenuit laat ontstaan??

  Vanuit jouw bron…
  Vanuit jouw wezen …
  Vanuit jouw ziel …
  Vanuit jouw wijsheid …
  Jouw lichaam en geest zijn al heel …
  Jouw ziel kent de weg …
  Jouw hart is al vol liefde …
  Jij bent geliefd … écht waar
  Jij bent liefde … écht waar
  Jij kunt vertrouwen … écht waar

  Alles ontvouwt zich vanzelf …

  Óók als je niet meer zoekt,
  Juist als je niet meer zoekt …

  Geef je over …
  Laat los …
  Vertrouw …

  Uit het zoeken …
  Uit de comfortzone …
  Uit de verslaving …
  Uit het niet-vinden …

  Wat zou er in jouw lichaam
  en in jouw geest veranderen
  als jij een jaar lang niet
  meer zoekt??

  Dat is de vraag die ik jou
  vandaag aanreik!!!

  Misschien vind jij dan wel
  meer dan ooit tevoren???

  namelijk: … JEZELF

  Aart van Wijk, Capital Counselor

  Lees verder >
 • Health

  Serie: De Tao van gezondheid - De winter deel 1 - Conny Coppen

  In deze serie artikelen - en in het boek ‘De Tao van gezondheid’ - bekijken we de processen van groei en evolutie aan de hand van de seizoenen. In de acupunctuur (de TCG oftewel de Traditionele Chinese Geneeskunde) worden deze fases van groei ‘elementaire principes’ genoemd of kort gezegd: ‘de 5 elementen’. Ieder seizoen en iedere levensfase wordt gekarakteriseerd door een element. De essentie er van kun je aflezen aan de seizoenen.
  In deze artikelen wordt het functioneren van de organen energetisch belicht. Dit is een heel andere manier van kijken dan we vanuit het rationele denken in het westen gewend zijn. Het levert echter veel inzicht op en een nieuwe invalshoek om het functioneren van de organen te begrijpen en te helen.

  Dit is deel 1 van het artikel over de winter, in de Chinese geneeskunde het water-element genoemd.

  Uit de winter komt de lente
  De nacht geeft geboorte aan een nieuwe dag
  Uit het donker wordt het licht
  Uit de wortel groeit de plant
  Verborgen en in stilte
  Groeit het kind, nieuw leven. 

  Kostbare stilte
  Poort naar het Al
  Door jou te verliezen, verloor ik
  De verbinding
  Het weten
  wat aan alle vorm
  Ten grondslag ligt
  Bijna
  Verloor ik het leven
  Te veel zomer had mij uitgeput
  Te veel heb ik vrucht willen dragen

  De winter is het principe van de schijnbare dood, die in de stilte een nieuwe geboorte voorbereidt. In de Chinese geneeskunde wordt de winter geassocieerd met het water-element. Het water element draagt het karakter van de winter. Je kan dat aflezen aan de natuur: In de winter is er geen groei, geen bloei, geen vrucht dragen. Alle actie komt tot rust.
  Na een periode van groeien, presteren, vrucht dragen, verwerken en weer los laten, is het nu tijd voor rust. In deze periode van rust doet het leven kracht op voor een nieuwe cyclus van groei.  

  Het elementaire principe van de winter staat dan ook voor rust, bezinning en herstel.
  De kracht voor een nieuwe cyclus van groei (lees: een nieuwe dag, nieuwe initiatieven enz.), hangt af van de mate van rust en herstel die is opgedaan in de winter (lees: nacht, rust, bezinning).
  En daar gaat het heel vaak mis in onze opgejaagde maatschappij. We raken opgebrand. Met alle gevolgen van dien. 

  Persoonlijke en wereldwijde burn-out
  Onze huidige maatschappij hecht veel waarde aan het yang aspect (snelheid, efficiëntie, economische groei, doelgerichte actie, ratio) ten koste van de yin (de bedding, rust, geborgenheid, het welkom, de voedende, helende atmosfeer.)
  Zo’n norm neem je als kind onbewust over. Evenals de normen die je worden bijgebracht door je geloof. 

  Daardoor vind je bijvoorbeeld dat het belangrijk is dat je hard werkt en voor iedereen klaar staat.
  Of misschien ben je er via je geloof of door ervaringen van overtuigd geraakt dat het goed is om de zorg voor de ander belangrijker te achten dan de zorg voor jezelf. Gevolg is dat je er aan gewend raakt om over je eigen grenzen te gaan. Je komt veel te weinig tot rust. Ergens knaagt wel onvrede omdat je je bezieling niet echt volgt, maar die redeneer je weg. Je bent tenslotte toch een goed mens op deze manier?!
  De balans tussen rust (yin) en actie (yang) in je leven raakt echter chronisch verstoord.
  Wanneer je te veel Yang energie gebruikt raakt de Yin uitgeput. Dat klinkt raar, maar je kunt de Yin energie hier zien als de houtblokken voor het vuur. Een heftig vuur betekent dat de voorraad brandstof regelmatig moet worden aangevoerd.  

  Als dit lang door gaat en de voorraad raakt uitgeput, dan ga je dat tekort aan Yin energie ( dus een tekort aan onder andere: rust, stabiliteit, koelte) merken: je voelt je rusteloos, slaapt onrustig, je gedachten malen maar door. Misschien ben je geneigd om maar hard door te rennen om het niet te voelen. Je lost het op door wat meer koffie te drinken en eet je meer zoetigheid om je te helpen je toch ‘goed’ te voelen. Als je moe bent pep je jezelf op. Als je pijn hebt, onderdruk je die met medicijnen.
  Als dat lang door gaat kan de balans zo ver doorslaan dat het heel moeilijk weer te herstellen is. Dan raken Yin en Yang zowel leeg als uit balans. We noemen dat een ‘burn-out’. Letterlijk en figuurlijk opgebrand. In de Chinese geneeskunde heet dat: De nier-energie is leeg’ of het water-element is zwak.

  Binnenkort volgt deel 2 over de winter waarin ik verder op het water-element in ga.

  Conny Coppen

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  De weg naar liefde - Conny Coppen

  De weg naar liefde gaat door pijn
  De weg naar licht, gaat door het duister
  De weg naar vrijheid gaat door gebondenheid
  Ontwaken gaat vanuit de slaap ..
  Op het moment dat wij ontwaken, beseffen wij pas dat we sliepen.
  Op het moment dat we de innerlijke vrijheid beginnen te ervaren,
  voelen we ons gebonden zijn op zijn sterkst.
  Wanneer het licht gloort aan het einde van de nacht,
  is de kou – die het gevolg was van gebrek aan warmte (zon) – het felst.
  Wanneer de ware liefde voelbaar wordt,
  ervaren we de pijn van het afgescheiden zijn het sterkst. 

  Waarom zouden wij onszelf verwijten dat we sliepen,
  als we ons erin kunnen verheugen te gaan ontwaken!?
  Waarom zouden wij onszelf verwijten dat wij onvrij zijn,
  wanneer we ons erin kunnen verheugen dat we op weg zijn onszelf te bevrijden!?
  Waarom zouden wij het donker vrezen,
  wanneer wij weten dat dag en nacht een eenheid vormen?
  Altijd komt weer de dag, en ook de nacht heeft zijn functie.
  Waarom zouden wij de pijn vrezen,
  wanneer wij weten dat daar- doorheen de weg naar Liefde gaat? 

  Wij mogen Liefde vragen om ons tegemoet te treden,
  opdat wij de weg door ons lijden heen beter kunnen zien.
  In het ontwaken leren wij zien.
  In het vrij worden leren wij afscheid nemen,
  verantwoordelijkheid dragen en op eigen benen staan.
  Wanneer wij door het donker gaan, ontwikkelen wij moed en vertrouwen.
  Wanneer wij pijn werkelijk voelen, zonder haar te veroordelen,
  vinden wij Liefde, midden in de pijn.

  Conny Coppen

  Lees verder >
 • Bewustzijn

  Het leven als schilderij - Aart van Wijk

  Jouw dagelijks leven kán zo mooi zijn...als jij daar voor kiest: 
  ...gelukkig zijn
  ...in liefde & verbondenheid leven
  ...stralen
  ...geestelijk groeien
  … aangeraakt worden & de ander liefhebben
  ...jouw licht aan de wereld geven
  ...jouw talent leven
  ...innerlijk vredig zijn
  ...balans ervaren
  ...geweldloos communiceren
  ...de wereld dienen
  ...innerlijk een leider zijn
  ...authentiek zijn
  ...moedig zijn
  ...jouw eigen weg volgen
  ...vrijwillig matigen
  ...de omstandigheden overstijgen
  ...onthecht zijn
  ...écht kunnen luisteren
  ...fit, vitaal en krachtig zijn
  ...de ander zien en erkennen
  ...compassievol en vergevingsgezind zijn
  ...zinvol werk doen
  ...een verschil maken
  ...de ander raken en jezelf laten raken
  ...een vrije geest zijn
  ...verwonderd, creatief, bezield, geïnspireerd en fantasierijk zijn
  ...conform jouw diepere waarheid leven
  ...van jezelf houden, jezelf erkennen en bevestigen
  ...het verleden loslaten, de toekomst scheppen, het hier en nu en aanvaarden 

  Het leven is een schilderij... jij bent de schilder... de kwasten, de verf en het doek vormen de omstandigheden ...en jouw bewustzijn maakt het schilderij. 

  Jij bent bewustzijn... meer niet.... jij schept, maakt en creëert jouw leven.

  Aart van Wijk, Capital Counselor

  Lees verder >


Professional uitgelicht

Thea Sontrop

Door situaties in mijn vroegste jeugd had ik als bescherming een gedrag aangeleerd dat mij ver verwijderde van Gevoel en het Hart. Dit gedrag is de aanleiding geweest tot een spirituele en psychologische speurtocht. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan en ongekende facetten van mijzelf en het leven leren kennen. Het heeft mij de Kracht laten voelen om belangrijke beslissingen te kunnen nemen die mij ruimte en vrijheid hebben gegeven.

Lees verder >

Aanmelden nieuwsbrief

Nederlands     English

Aanmelden als professional

klik hier

Product Uitgelicht

De Tao van gezondheid - Conny Coppen Lees verder

Tweets Alles

4 uur geleden zei Jolanda Vuyk: http://t.co/tT3JTs4pCJ

18 uur geleden zei Jolanda Vuyk: http://t.co/OhkaXqPsLk

18 uur geleden zei Jolanda Vuyk: Nicaragua in hoogste staat van waakzaamheid na reeks aardbevingen http://t.co/DRiVAJ9sBf

× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.