nlnl

Heart4Earth

Welkom op de website van Heart4Earth. Heart4Earth is een evenementen organisatie voor mensen die in verbinding willen leven met de natuur, zichzelf en de ander en daarmee anderen willen inspireren. Wij richten ons op iedereen die betekenisvol en vanuit intuïtie wil leven. Heart4Earth is de vertaling van mijn diepe wens om de aarde en de natuur te beschermen en te omarmen.

Jolanda Vuyk, creatorEvents

 • Zaterdag 7 oktober - Singing in the Brain - €39

  Dit avondprogramma is ter ontspanning, een lezing met Professor Erik Scherder en pianist Jan Vayne. Mis het niet!

  Jan speelt als geen ander, hij is een virtuoos, wiens spel geen grenzen kent, alle genres, indrukwekkende improvisaties, en alles met overgave en heel veel plezier! De vraag die Erik Scherder samen met Jan die avond heel graag wil beantwoorden is wat muziek teweeg kan brengen in de neuronale activiteit van de hersenen. Bijvoorbeeld muziek die je opwindt, is dat terug te zien in de hersenen? Zeker! En wat dacht je van meditatieve muziek.
  Mindfulness, iedereen spreekt erover. Jan kan dat op de piano, prachtig, maar wat gebeurt er in de hersenen bij meditatie, we laten het je zien. Spannend! Wist je dat er ook mensen zijn die niet van muziek houden? Zelfs daarover zijn studies… en zingen, doet dat ook iets in de hersenen? Nou echt wel, zingen activeert hele grote netwerken, zingen straalt kracht uit en saamhorigheid. We gaan het erover hebben en ik beloof je, dat wordt héél spannend samen met Jan! Met deze en andere verrassingen hopen we samen met jou een fijne avond te beleven.

  PROFESSOR SCHERDER
  Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

  Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in april 2015 ook een reeks van 3 colleges op televisie tijdens DWDD University over het brein.

  JAN VAYNE
  Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat ons tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen met ons doet. Zijn improvisaties komen voort uit een oneindige stroom die blokkades kan openen en de verbinding met onszelf en ons hart kan herstellen.

  Muziek raakt iets diepers dan we gewend zijn, iets dat met woorden nooit te bereiken is, omdat ons brein dat niet toelaat. De puurheid van zijn spel werkt transfomatief zodat het brein nieuwe verbindingen kan maken. Niet woorden maar muziektonen, niet afhankelijk van goeroes maar in vrijheid. Zelfbevrijding is zijn meesterschap.

  Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s waar onder andere de Dalai Lama aanwezig was. Hij heeft onder anderen samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren componeerde hij Serenity, anthem van Sensation White welke ze ettelijke malen samen uitvoerden als openings-act van de gelijknamige festivals.

  EEN HEERLIJKE AVOND UIT EN VOORAF DINEREN
  We raden je Restaurant Hermitage graag aan. De Hermitage is onderdeel van Hotel Restaurant Oud London.
  De Hermitage is op loopafstand van zowel de Broedergemeente als parkeergarage Figi.  Bezoek de website voor menu en reserveren.

  PARKEREN EN OPENBAAR VERVOER
  Parkeren kan dichtbij in Parkeergarage Figi. Vanaf hier is het ongeveer 600 meter lopen naar de Broedergemeente.
  Het adres van Parkeergarage Figi is Jufferstraat 42-70, 3701 AG Zeist. De garage is alle dagen, 24 uur per dag open.

  Met het openbaar vervoer reis je vanaf NS station Driebergen-Zeist met de bus in 10 tot 17 minuten naar de halte 'Het Rond/1e Dorpsstraat Zeist'. 

  De buslijnen 50, 51 en 56 komen langs deze halte.
  Vanaf hier loop je in 3 minuten naar de Broedergemeente.

  Datum: 7 oktober
  Tijd: 19.30 - 21.00/21.30
  Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
  Prijs: €39

  Lees verder >
 • Zaterdag 7 oktober - Mis dit niet! - Wings to Fly - NIBIG-event - €79

  Lieve mensen,

  Ben jij toe aan positieve geluiden, nieuwe initiatieven die jouw werk en praktijk ondersteunen?
  Heb je het gevoel dat er te veel druk op de branche ligt en ervaar je minder ondersteuning collectief?

  Complementaire geneeswijzen is een vakgebied waar we ons met elkaar sterk voor gaan maken.
  Wij geloven in jullie en we geloven in de kracht van verbinden, professionaliseren en zichtbaarder worden.

  Het recente Advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving onderschrijft het NIBIG dan ook van harte. “Goede zorg is vooral een kwestie van hart en ziel. Het gaat erom wat zorgverleners goed vinden om te doen in kwetsbare fases in het leven van mensen” volgens RVC-raadslid Jan Kremer. In het advies staat o.a. ”Evidence-bases practice als basis voor goede zorg is een illusie”. Dat is iets wat wij al lang wisten.

  Het NIBIG heet je van harte welkom op het event waarin we jullie willen helpen en ondersteunen om de branche vleugels te geven.
  Wij hebben een middagprogramma ontwikkeld dat de branche ondersteunt op professioneel niveau.

  Er is een groeiende beweging gaande onder therapeuten om verder te professionaliseren zonder van bovenaf gestuurd te willen worden. En dat is goed!
  Het geeft aan dat je je als therapeut wilt profileren op kwaliteit en vakmanschap en dat ook zichtbaar wilt maken voor de cliënt zonder dat het door derden is opgelegd.

  We slaan als complementair zorgveld een nieuwe weg in. Het wordt een interessante, leerzame en ontspannen middag. Mis het niet!
  Hoe meer betrokken therapeuten des te groter de kans dat de branche gaat vliegen. Help je ook mee?

  Na het middagprogramma hebben wij een gelegenheid om met elkaar te eten tijdens een Walking Diner, te netwerken en elkaar te ontmoeten in ongedwongen sfeer. De lokatie is gelegen bij het sfeervolle en chique Slot Zeist, 5 minuten lopen van het event. 

  s’ Avonds organiseert Heart4Earth op dezelfde lokatie een lezing met Professor Erik Scherder en pianist Jan Vayne, wat een waar feest belooft te worden.
  De avond is een apart event voor iedereen die dit wil beleven. Je bent als therapeut van harte welkom.

  Middag
  Datum: 7 oktober
  Tijd: 12.00 uur tot 17.00 uur
  Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
  Prijs: €79

  Meet & greet - Walking Diner
  Datum: 7 oktober
  Tijd: 17.00 - 19.00
  Locatie: Slot Zeist (5 minuten lopen van de Broedergemeente) Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
  Prijs: €29,50

  Avond 
  Datum: 7 oktober
  Tijd: 19.30 - 21.00/21.30
  Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
  Prijs: €39
  Koop hier je tickets

  TOTAAL-ticket: Middag, meet & greet en avond - met 15% korting op het avondprogramma
  Datum: 7 oktober
  Tijd: 12.00 - 21.00/21.30
  Locatie: Broedergemeente Zeist. Zusterplein 20, 3703 CB Zeist
  Prijs: €141,50

  PETRA BERGER - middagprogramma
  Petra Berger’s stem en muziek laten zich niet gemakkelijk in één genre vatten en juist dat maakt haar als zangeres zo bijzonder en uniek.

  Met drie octaven tot haar beschikking beweegt zij zich net zo makkelijk in het klassieke- en Keltische domein als in de popmuziek. Bij de keuze van haar repertoire laat zij zich vooral leiden door haar diepste gevoelens en dat maakt dat haar eigenheid en persoonlijkheid op zeer herkenbare wijze doorklinken in alles wat zij zingt.

  Zij weet als geen ander haar publiek te raken met haar prachtige en loepzuivere stem.

  NIBIG - middagprogramma
  Het Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg werkt mee aan de positieve positionering van complementaire (alternatieve) therapievormen zodat integrale gezondheidszorg een gezicht krijgt voor de cliënt.

  De afgelopen jaren is het accent in het CAM-veld behoorlijk komen te liggen op vergaren van kennis. Maar kennis is niet het enige dat telt! Als NIBIG erkennen wij daarnaast de waarde van jouw (jarenlange) ervaring. Daarvoor is het Gelaagd Register een waardevol instrument.

  Initiatiefrijk presenteert het NIBIG diverse ontwikkelingen die een fundament gaan vormen voor de integrale gezondheidszorg, toenemende cliëntenstroom naar praktijken en het professionaliseren van de branche. Verschillende sprekers zullen het woord voeren over de volgende onderwerpen:

  1. Cliëntbeleving (pilot met Soffos, gekoppeld aan internationaal onderzoeksproject van David Balen)
  2. Wat betekent de K van Kwaliteit bij de Wkkgz
  3. Opleidingsportaal wat verbonden is aan het NIBIG Gelaagd Register
  4. Consumentenplatform
  5. CAM-Clusterfederatie van beroepsorganisaties

  SABINE UITSLAG - middagprogramma
  Als Tweede Kamerlid was Drs. Sabine Uitslag vierenhalf jaar woordvoerder op diverse zorgdossiers en stond ze aan de wieg van diverse systeemveranderingen.

  Sabine beschikt over een groot en relevant (politiek) netwerk. Ze koppelt de landelijke (politieke) ontwikkelingen aan lokale ontwikkelingen om van daaruit, op maat, samen met de opdrachtgever strategische lijnen voor de toekomst uit te zetten.
  Als Gezondheidswetenschapper en ‘oud verpleegkundige’ weet ze als geen ander hoe de zorg ‘van binnenuit’ werkt.

  Sabine weet mensen te verbinden en uit te laten gaan van ‘eigen kracht en vermogen om een leider’ te zijn van de verandering in plaats van een ‘lijder’. Zaterdag 7 oktober zal zij vertellen over hoe de complementaire zorg kan professionaliseren. En hoe je met kansen om kan gaan. Sabine draagt de complementaire branche een zeer warm hart toe.

  JAN VAYNE - middagprogramma
  Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat ons tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen met ons doet. Zijn improvisaties komen voort uit een oneindige stroom die blokkades kan openen en de verbinding met onszelf en ons hart kan herstellen.

  Jan is niet alleen een kunstenaar en artiest maar ook een bewuste man die de complementaire behandelaars een warm hart toedraagt.

  Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s. Hij heeft samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren speelde hij bij Sensation White en maakte een compositie van het album 'classical trancelations'.

  INGEBORG BOSCH - middagprogramma
  Drs. Ingeborg Bosch is in 1986 aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in de sociale psychologie en woonachtig in Zuid Frankrijk. Haar eindscriptie wijdde zij aan Behavior Modification - de principes van gedragsverandering op basis van conditioneringprincipes. Haar afstudeeronderzoek 'gedragsveranderingen bij kinderen op een basisschool', trok de aandacht van de media. Zij is bekend van tv en interviews en diverse boeken die inmiddels op haar naam staan.

  Uiteindelijk ontwikkelde Ingeborg in 2000 een fundamenteel vernieuwende therapie: PRI – Past Reality Integration. Een therapie die niet alleen een brug slaat tussen oosterse en westerse concepten, maar die een fundamenteel andere kijk op emotionele problematiek voorstaat: ons probleem is niet wat we denken wat het is, ons probleem is ‘slechts’ een manier waarop ons bewustzijn ons afleidt van het werkelijke probleem, dat meestal diep in ons emotionele (onbewuste) brein verborgen ligt.

  De PRI methode beschrijft een vijftal afweermechanismen die mensen gevangen houden in vaste patronen waardoor blokkades zichzelf niet opheffen. Ingeborg geeft op 7 oktober een goede impressie van de vijf vormen van afweer en hoe je deze kan herkennen als behandelaar.

  MEET & GREET - WALKING DINER - SLOT ZEIST
  Het is een bijzondere dag 7 oktober 2017 voor de complementaire branche. Een dag waarin jij en je collega’s betrokken zijn bij de vernieuwingen die eraan komen.

  Het is van belang dat we als branche meer gaan netwerken en samenwerken. Elkaar leren kennen. De expertises van elkaar helder krijgen zodat je in het belang van de cliënt ook door kan verwijzen of samenwerken. Je kan inhoudelijke informatie krijgen, vragen stellen of juist ons tips geven hoe we de branche zo sterk mogelijk kunnen maken. Wij zijn blij met betrokken therapeuten.

  Op een prachtige lokatie, waar je wandelend over een eeuwenoude laan bij Slot Zeist kunt lopen, bieden wij je een Walking Diner aan, verzorgd door Hotel Restaurant Oud London. De lokatie is gelegen bij het sfeervolle en chique Slot Zeist, 5 minuten lopen van de Broedergemeente waar het event plaatsvindt.

  ERIK SCHERDER - avondprogramma
  Prof. Dr. Erik J.A. Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen.

  Beide universiteiten kenden hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Hij wordt beschreven als een bevlogen spreker, zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. Erik Scherder verzorgde in april 2015 ook een reeks van 3 colleges op televisie tijdens DWDD University over het brein.

  Dit avondprogramma is ter ontspanning en belooft een waar feest te worden, een lezing met Professor Erik Scherder en pianist Jan Vayne. Mis het niet! De vraag die Erik Scherder samen met Jan die avond heel graag wil beantwoorden is wat muziek teweeg kan brengen in de neuronale activiteit van de hersenen. Bijvoorbeeld muziek die je opwindt, is dat terug te zien in de hersenen? Zeker! En wat dacht je van meditatieve muziek.
  Tickets avondprogramma

  JAN VAYNE - avondprogramma
  Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat ons tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen met ons doet. Zijn improvisaties komen voort uit een oneindige stroom die blokkades kan openen en de verbinding met onszelf en ons hart kan herstellen.

  Muziek raakt iets diepers dan we gewend zijn, iets dat met woorden nooit te bereiken is, omdat ons brein dat niet toelaat. De puurheid van zijn spel werkt transfomatief zodat het brein nieuwe verbindingen kan maken. Niet woorden maar muziektonen, niet afhankelijk van goeroes maar in vrijheid.

  Jan speelde eerder bij de inauguratie van Bill Clinton in The White House en de Shakespeare Library in Washington en bij vele Unesco gala’s. Hij heeft onder anderen samengewerkt met Brian May van Queen en David Gilmour van Pink Floyd. Met Armin van Buuren componeerde hij Serenity, anthem van Sensation White welke ze ettelijke malen samen uitvoerden als openings-act van de gelijknamige festivals.
  Tickets avondprogramma

  PARKEREN EN OPENBAAR VERVOER
  Parkeren kan dichtbij in Parkeergarage Figi. Vanaf hier is het ongeveer 600 meter lopen naar de Broedergemeente.
  Het adres van Parkeergarage Figi is Jufferstraat 42-70, 3701 AG Zeist. De garage is alle dagen, 24 uur per dag open.

  Met het openbaar vervoer reis je vanaf NS station Driebergen-Zeist met de bus in 10 tot 17 minuten naar de halte 'Het Rond/1e Dorpsstraat Zeist'.

  De buslijnen 50, 51 en 56 komen langs deze halte.
  Vanaf hier loop je in 3 minuten naar de Broedergemeente.

  Lees verder >Foto's

Video'sAanmelden nieuwsbrief

Nederlands     English

Event Agenda

Natuurhuisje

Romantisch weekend weg. Guesthouse in het bos. Lees verder
× Heart4Earth maakt gebruik van cookies. Om meer over onze algemene voorwaarden te lezen klik hier.